Wat we doen

Voor we beginnen, zijn we scherp in onze overwegingen en vragen veel van onze opdrachtgever. We luisteren natuurlijk zeer goed, maar durven ook te spiegelen en zijn daardoor inhoudelijk adviseur over welke weg in ieder uitzonderlijk geval naar succes moet leiden. Zowel voor onze opdrachtgever als kandidaat.

Hoe we dat doen

Review

We bestuderen de interne (recruitment) processen en natuurlijk de rol inhoudelijk. Maar we verdiepen ons zeer zeker ook in de directe omgeving van de rol. Wie zijn de belangrijkste stakeholders? We zijn sterk omgevingssensitief en leren de stakeholders het liefst ook persoonlijk kennen. Alleen dán ervaren we daadwerkelijk het krachtenveld rond de nieuw te werven persoon.

Experience

We verdiepen ons, snel en no-nonsense, in hoe de organisatie acteert. Wat zijn voelbare drijfveren en waar staan de mensen voor? Wat is de strategie en missie? Dit brengt ons tot de kern van wát de nieuwe collega gaat aantreffen, moet brengen en/of zou moeten veranderen. Wellicht is dit het belangrijkste waarop de match gebaseerd zou moeten zijn.

Brand

Waar staat het merk voor? Wat zijn de USP’s? Welke culturele aspecten kenmerken de organisatie? En uiteindelijk; wat voor persoon past hierbij? Over welke unieke eigenschappen moet de droomkandidaat beschikken om nét dat stukje extra te brengen?

Establish

Alle inzichten uit de vorige stappen bespreken we met de opdrachtgever. We bepalen samen wat gedurende de search leidende zaken zijn en stellen uiteindelijk het persoonsprofiel op. Op basis hiervan kiezen we de weg die bewandeld gaat worden.

Lift off

Door onze ervaring kunnen bovenstaande stappen snel doorlopen worden en zodra dit gedaan is, zijn we klaar om te gaan. Op doortastende wijze zullen we de markt in kaart brengen en benaderen. Met topkandidaten hebben we grondige gesprekken. Wat maakt hen nu daadwerkelijk zo uniek? Het proces is volledig transparant, gebaseerd op frequent persoonlijk contact en eerlijk in verwachtingen en doelen. Zowel voor de kandidaat als opdrachtgever!