Ga naar de inhoud

Energie door complexiteit: Iris over haar proces met Search Rebels

Van interim naar langdurige bijdrage

Iris Paulus – van de Laak werkte de afgelopen jaren als interim communicatieadviseur voor diverse organisaties. Een mooie, afwisselende periode die haar veel uitdaging gaf. Toch begon het na een aantal jaren weer te kriebelen om écht onderdeel te zijn van een team én langdurig bij te dragen aan een organisatie. Op min of meer hetzelfde moment werd ze door Search Rebels benaderd voor een positie als Senior Communicatieadviseur bij ZLTO. Vanaf dat moment is het snel gegaan! In februari is Iris gestart in haar nieuwe job. Samen met haar blikken we terug op het proces en haar eerste periode bij ZLTO.

“Search Rebels benaderde me voor deze functie. Ik wilde graag werken in een branche met veel actualiteit en maatschappelijke relevantie. Dat is de agrarische sector zeker, dus besloot in te gaan op zijn bericht. Vrij kort daarop volgde een gesprek met Roel op het kantoor van Search Rebels. Dat heb ik als zeer prettig ervaren, want voor mij is het belangrijk dat het eerste gesprek – of gesprekken – op locatie zijn en niet online. In dit gesprek werd een beeld van ZLTO geschetst; wat ze zochten en wie ze zijn. Diezelfde week nog volgde een gesprek bij ZLTO en daarna nog één. De gesprekken zaten kort op elkaar, maar dat was prima. Het geschetste beeld van ZLTO kwam ook goed overeen met de praktijk”.

Ervaring is de beste leermeester

Ondanks de duidelijke profielschets van ZLTO en de functie, bleek de complexiteit van de sector, organisatie en functie niet geheel in één gesprek te bevatten. Iris heeft tijdens de daaropvolgende gesprekken bij ZLTO nog meer gevoel gekregen bij de organisatie. De zorgvuldige verkenning van de positie en kennismakingsgesprekken bij ZLTO bevestigde de klik steeds meer.

“Roel heeft goed aangegeven waar ze bij ZLTO naar op zoek waren qua type senior communicatieadviseur. De zaken die ik bij ZLTO zelf heb moeten ervaren, zijn zaken die je als recruitment bureau niet 100% uit kunt leggen. Er heerst een “hoe kan het wel”-mentaliteit, met veel deskundige collega’s die praktisch en ondernemend zijn en graag samenwerken. Het verenigingsgevoel is sterk aanwezig in de organisatie; de mensen gaan echt voor het belang van de leden. Daarbij zijn ze erg behulpzaam. Je hebt bij wijze van al een antwoord voordat je het vraagt. De sfeer is informeel en ik werk hier met plezier.”

Voldoening door uitdaging

Inmiddels werkt Iris enkele maanden bij ZLTO. Als voormalig interimmer is ze gewend om complexe organisaties snel te leren kennen. Deze ervaring komt bij ZLTO goed van pas!

Er speelt veel, de hele tijd, altijd. De organisatie is complex, dat maakt het leuk voor mij. Dit komt mede doordat er – naast communicatie met leden – samenwerkingen zijn met heel veel partijen zoals agribusiness bedrijven, wetenschap,  onderwijs, maatschappelijke partners etc. Ook speelt er veel rondom de Nederlandse landbouw. Naast deze brede communicatie, hou ik me vooral bezig met de communicatie rond innovatieve projecten. Ook hierin staan de belangen van boeren en tuinders voorop. ZLTO is geen platte, simpele organisatie en dat maakt de communicatie een uitdaging!”

Tot slot

Als laatste vroegen we Iris waar ze ruimte ziet voor verbetering aan de kant van Search Rebels en welke zaken in het traject ze juist als prettig heeft ervaren.

“Als ik iets moet benoemen, had ik het fijn gevonden als van tevoren duidelijker was geweest wanneer het contact via Search Rebels werd overgenomen door ZLTO. Ik kreeg een voorstel vanuit HR waar ik op wilde reageren, maar ik wist niet direct met welke partij ik dat moest bespreken. Ik heb die vraag toen bij jullie neergelegd en werd het gelukkig snel duidelijk. Wat ik erg fijn vind, is jullie persoonlijke benadering. Toen Roel op vakantie ging werd alles keurig overgedragen naar Simone en liep alles door.. Tevens doe ik nooit mee aan testimonials en vergelijkbaar, dus dat zegt veel!”

Ben je benieuwd en wil je meer weten wat wij als Search Rebels voor jou als professional of organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze consultants of volg ons op LinkedIn!