Werklocatie
Nederland
Werken op afstand mogelijk
Werktijden
32 - 40 uur per week
Contact

📞 085 – 06 40 814

📧 lynn@searchrebels.com

Functie
Junior Beleidsadviseur Klimaat, Biodiversiteit en Duurzaamheid
In een notendop

Als Junior Beleidsadviseur Klimaat, Biodiversiteit en Duurzaamheid bij ZuivelNL – de brancheorganisatie van de zuivelsector – ondersteun je zowel inhoudelijk als procesmatig het bestuur en de themagroep Duurzame Zuivelketen.

Als Junior Beleidsadviseur heb je een praktisch ondersteunende en beleidsvoorbereidende rol op belangrijke thema’s zoals het klimaat en het behoud van biodiversiteit op/bij melkveebedrijven.

Dit alles doe je in een dynamische en actuele werkomgeving, die volop in de maatschappelijke belangstelling staat en waar je een concrete bijdrage aan kan leveren.

Werken bij ZuivelNL betekent:

  • Deel uit maken van een informeel en hoogwaardig professional team die zich kenmerkt door korte lijnen tussen collega’s.
  • Een startersfunctie voor 32u-40u per week, waarbij er hybride of vanuit een locatie in het land gewerkt kan worden.
  • Bij interesse wordt het arbeidsvoorwaardenpakket nader besproken.
De functie

Als Junior Beleidsadviseur werk je nauw samen met collega Beleidsadviseurs en de Programmamanager van de themagroep Duurzame Zuivelketen. In de programmateams werk je samen met de medewerkers en bestuurders uit de zuivelbedrijven en belangenbehartigers aan o.a. vraagstukken rondom de Duurzame Zuivelketen.

Je bent beleidsvoorbereidend actief, wat maakt dat je werkzaamheden zullen bestaan uit het schrijven van notities, deelnemen aan begeleidingsgroepen van projecten, uitvoeren van analyses en het duiden van wetenschappelijke rapportages. Je zet opdrachten uit bij derden en ondersteunt de themagroep in het bewaken van het overzicht en het voeren van regie op de vastgestelde akkoorden.

Ten slotte sta je veel in contact met de ledenorganisaties en de bestuurders van organisaties. Je neemt deel aan overleggen met interne leden en externe partners. Je vertegenwoordigt de organisatie en je draagt het belang en de toegevoegde waarde van ZuivelNL uit.

Wie ben jij?

Als Junior Beleidsadviseur neem jij een centrale rol in, in een uitdagende bestuurlijke en politieke omgeving. Je acteert op bestuurlijk en beleidsmatig niveau met diverse stakeholders, hierbij begrijp je goed wat de verschillende belangen van de stakeholders kunnen zijn.

In deze dynamische omgeving weet je het overzicht te bewaren en je standpunten in context te plaatsen. Plannen en organiseren is één van jouw kwaliteiten, je brengt structuur en weet de vastgestelde lijn vast te houden. Tegelijkertijd ben je voldoende flexibel om in te spelen op ad-hoc ontwikkelingen.

Als Junior Beleidsadviseur beschik jij over:

  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Sociabiliteit;
  • Pro-activiteit en het nemen van initiatief;
  • Zelfredzaamheid;
  • Probleemanalyse en oordeelsvorming;
  • Omgevingsbewustzijn en sensitiviteit;
  • Bij voorkeur een afgeronde MSc en affiniteit met de melkveehouderij.
Over ZuivelNL

ZuivelNL is een samenwerkingsverband van LTO Nederland, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NVM), de Dutch Dairymen Board (DDB), de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). En daarmee is het de plek waar de leden, zuivelondernemingen en belangenbehartigers samen komen. ZuivelNL faciliteer het gemeenschappelijke belang die leden met elkaar bepalen.

De organisatie zet zich in voor een breed scala aan thema’s variërend van export van zuivelproducten en kwaliteitsrichtlijnen tot duurzaamheid en dierwelzijn. Kortom, ZuivelNL speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van een gezonde en duurzame zuivelsector in Nederland.

Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!