Werklocatie
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Type dienstverband
Voltijds, Deeltijds
Werkuren per week
32 - 40 uur
Contact

📞 085 – 06 40 814

📧 lynn@searchrebels.com

Functie
Beleidsadviseur Milieu, Klimaat en Duurzaamheid bij ZuivelNL
In een notendop

Als Beleidsadviseur Milieu, Klimaat en Duurzaamheid bij ZuivelNL – de brancheorganisatie van de zuivelsector – ondersteun je zowel inhoudelijk als procesmatig het bestuur en de themagroep Duurzame Zuivelketen. Voor de stakeholders verzorgt ZuivelNL onder andere het programmamanagement ‘Duurzame Zuivelketen’. Via dit programma streven de betrokken melkveehoudersorganisaties en zuivelondernemingen gezamenlijk naar een toekomstbestendige zuivelketen.

Werken bij ZuivelNL betekent werken in een dynamische en actuele werkomgeving die erg in de maatschappelijke belangstelling staat. Als Young Professional zit je aan tafel met medewerkers en bestuurders uit de zuivelbedrijven en melkveehouders, hierbij weet je je altijd in te leven in andermans standpunten en weet je de gezamenlijke belangen te benoemen.

Werken bij ZuivelNL betekent:

  • Concreet bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen die uit de kabinetsplannen voortvloeien.
  • Werkzaam zijn in een informele organisatie die er toe doet. De omgeving is dynamisch; je beweegt mee op de golven van de actualiteit.
  • Een functie voor 32 tot 40 uur per week.

Nieuwsgierig geworden naar de rol en ZuivelNL? Wij vertellen je graag meer!

Verantwoordelijkheden

Als Beleidsadviseur Milieu, Klimaat en Duurzaamheid ondersteun en begeleid je het bestuur en de Themagroep Duurzame Zuivelketen van ZuivelNL, het samenwerkingsverband van LTO Nederland, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NVM), de Dutch Dairymen Board (DBB), de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Je werkt direct samen met de Programmamanager Duurzame Zuivelketen en de beleidsadviseur Milieu en Klimaat. In Programmateams werk je samen met medewerkers en bestuurders uit de zuivelbedrijven en melkveehouders.
Als Beleidsadviseur heb je een praktisch ondersteunende en beleidsvoorbereidende rol op belangrijke inhoudelijke thema’s zoals het Klimaatakkoord en het behoud van biodiversiteit op/bij melkveebedrijven.

Wie ben jij?

Als Beleidsadviseur Milieu, Klimaat en Duurzaamheid neem jij een centrale rol in, in een uitdagende bestuurlijke en politieke omgeving. Je acteert op bestuurlijk en beleidsmatig niveau met diverse stakeholders en overheden.

Je vindt het interessant om met alle mensen uit de sector aan tafel te zitten (o.a. melkveehouders, bestuurders en medewerkers). Je bent je bewust van de wereld om je heen en weet wat de actualiteiten zijn in de branche.

Plannen en organiseren is één van jouw kwaliteiten; je brengt structuur en weet de vastgestelde lijn vast te houden. Tegelijkertijd ben je voldoende flexibel om int e spelen op ad-hoc ontwikkelingen. Je borgt acties uit de meerjarenprogramma’s goed en neemt je collega’s er tijdig in mee.

Bij voorkeur beschik je over een afgeronde MSc en een aantal jaar werkervaring in een beleidsmatige functie.

Over ZuivelNL

‘Het versterken van de Nederlandse zuivelketen met respect voor mens, dier, milieu en maatschappij’, dat is de missie van brancheorganisatie ZuivelNL.

ZuivelNL is de brancheorganisatie van de Nederlandse zuivelsector. De belangrijkste taak van ZuivelNL is het dienen van de belangen van de Nederlandse zuivelsector. Zo zet de organisatie zich in voor een breed scala aan thema’s variërend van export van zuivelproducten en kwaliteitsrichtlijnen tot duurzaamheid en dierenwelzijn.
Kortom, ZuivelNL speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van een gezonde en duurzame zuivelsector in Nederland en het versterken van de positie van de Nederlandse zuivelindustrie op de internationale markt.
Binnen de organisatie zijn er in totaal 20 medewerkers werkzaam bestaande uit onder andere de Managing Director, Beleidsadviseurs en Programmamanagers.

Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!