Ga naar de inhoud

Rolf vertelt over zijn ervaring met Search Rebels

Ballonnen met kaartje met Search Rebels logo

Een nieuw begin

Rolf Brandsma werkte 24 jaar voor een internationale business to business groothandel in kantoorartikelen. Een mooie periode waarin hij zich sterk heeft ontwikkeld en diverse keren promotie heeft gemaakt. Toch merkte hij dat er op een gegeven moment iets begon te borrelen: het gevoel dat het tijd werd om misschien eens een andere omgeving op te zoeken. Afgelopen jaar verhuisde hij met zijn familie naar Maarsbergen. In dezelfde periode zette Search Rebels de vacature voor Customer Support Specialist bij WastePoint in de markt. Rolf merkte dit op en de rol sprak hem dusdanig aan dat hij besloot de sprong te wagen en contact met Search Rebels zocht.  

Dezelfde dag nog werd ik gebeld door Roel – een van de consultants bij Search Rebels – dat hij graag een kennismakingsgesprek met me wilde inplannen. We spraken elkaar via Teams en hebben bijna 1,5 uur met elkaar gepraat. Eigenlijk klikte het direct, dat heb ik als zeer positief ervaren; de relaxte sfeer die er hing, waarbij ik mijn verhaal kon vertellen. Daarnaast heb ik 2 gesprekken gehad met WastePoint en heb ik nog een ochtend mee mogen kijken, wat ik enorm fijn vond. Vooral omdat het een grote stap was voor mij om mijn oude werkgever te verlaten. Search Rebels heeft de meeloopochtend gefaciliteerd en hierover goed afgestemd met mij en WastePoint. 

Ruimte voor groei

De stap naar WastePoint betekende voor Rolf een verandering van omgeving; van een groot bedrijf naar een meer kleinschalige, ondernemende omgeving. En: van een aansturende rol in een groot team van 30 mensen naar een zelfsturend team bestaande uit 7 medewerkers. Een totaal nieuwe uitdaging! 

Ik heb nog steeds veel verantwoordelijkheid en het is hier ook erg druk, maar zo voelt het niet. WastePoint geeft mij de ruimte om de kennis op te doen die ik nodig heb voor dit werk en ze ondersteunen me hier ook echt in. Zo hebben ze met betrekking tot wet- en regelgeving rondom afvalbeheer en verwerking de druk weggenomen, gezien ik hier nog niets vanaf wist. Ik kom uit een corporate business waar we kantoor- en magazijn inrichtingen verkochten, dus de materie is heel anders en niet te vergelijken met die van WastePoint. Ik kan alles aan mijn collega’s vragen en kon snel zelfstandig zaken gaan pakken. Zo ben ik nu verantwoordelijk voor bepaalde klanten, om daar opdrachten voor uit te zetten en de contacten warm te houden.”  

Werkgeluk & balans

Buiten de mooie match op werkvlak, geeft Rolf ook aan nieuw werkgeluk te ervaren. 

Naast de relaxte werksfeer is ook mijn werk-privé balans beter geworden. Ik heb de keuze gemaakt om van een 5-daagse, naar een 4-daagse werkweek te gaan, zodat ik meer aandacht kan besteden aan mijn kinderen. Toen ik bij mijn vorige werkgever werkzaam was, is mijn dochter geboren. Na twee weken ouderschapsverlof kwam ik toen in een erg drukke periode terecht. Ik was veel in het buitenland en werkte vaak heel veel uren. Onlangs is mijn zoon geboren. Nu ik bij WastePoint werk, ervaar ik deze periode heel anders. Tevens zit mijn dochter om de hoek op de basisschool, dus zien we elkaar nog meer. We hebben afgelopen maand op kantoor nog een Paasbrunch gehad met het hele gezin en alle collega’s en hun families. Dat zegt genoeg over de cultuur van het bedrijf.”  

Ben je benieuwd en wil je meer weten wat wij als Search Rebels voor jou als professional of organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze consultants of volg ons op LinkedIn!