Ga naar de inhoud

De ‘open to work’-functie van LinkedIn

laptop Search Rebels

Wist je dat…

De ‘open to work’-functie een filter-optie is voor recruiters? Wanneer jij op zoek bent naar die volgende stap in jouw carrière of als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat de wereld van LinkedIn jou nog meer te bieden heeft raden wij jou aan hier gebruik van te maken. Wij bekijken jouw profiel dan vaak als allereerste, grootste kans op slagen dus!  

Maar wat kun jij als kandidaat nog meer doen om op te vallen? En hoe werkt deze functie precies achter de schermen? Wij vertellen je graag meer. 

Volledigheid

Uiteraard is het van belang om de ‘open to work’-functie maximaal te benutten door gegevens als functietitel, locatie, soort baan en begindatum zo volledig mogelijk in te vullen. Hoe specifieker, hoe beter! Recruiters kunnen jou hierdoor expliciet voor een baan benaderen waar jij warm van loopt! Daarnaast voorkomt dit een hoop irrelevante berichten in jouw Inbox 😉 

Uitblinken

Extra opvallen tussen andere kandidaten? Zorg ervoor dat jouw LinkedIn profiel zo concreet maar volledig mogelijk is ingevuld. Bij Search Rebels houden wij  van een pakkende samenvatting waarin jij vertelt over jouw ambities, jouw kracht en wat jouw energie geeft. Zo krijgen wij vast een glimp van de persoon achter het profiel! 

Verder uitblinken

Ook een korte beschrijving onder jouw huidige en vorige functies maakt dat recruiters veel beter begrijpen waar jij nu en in het verleden allemaal mee bezig bent geweest en kunnen je hierdoor een beter passend aanbod bieden.  

Nog meer uitblinken 

Ditzelfde geldt voor een beschrijving van opleidingen, cursussen of het toevoegen van een vreemde taal of vaardigheden. Hoe meer informatie jij deelt, hoe beter wij de match kunnen maken en jouw droombaan kunnen aanbieden!  

Toch niet jouw droombaan?

Mocht je na het doen van al deze effort toch benaderd worden door een recruiter met een baan die niet bij je past? Deel het vooral! En geef aan waarom het aanbod niet bij jouw wensen aansluit en vertel daarna vooral waar je wel naar op zoek bent. Wij, bij Search Rebels, benaderen geregeld kandidaten uit eerdere procedures opnieuw met een passend aanbod wanneer deze met ons is gedeeld.     

Jouw droombaan gevonden?

Gefeliciteerd! Vergeet dan niet de ‘open to work’-functie weer uit te schakelen 😉