Ga naar de inhoud

Recruitment X Hospitality

Search Rebels - Recruitment X Hospitality

Onlangs verwelkomden wij Koninklijke Horeca Nederland als nieuwe opdrachtgever bij Search Rebels! Weliswaar geen toeval, aangezien één van onze consultants zelf een bekende is binnen de horecabranche. Afgelopen zomer maakte Yara de overstap vanuit de gastvrijheidsindustrie naar het recruitment vak en hierin zijn meer overeenkomsten te herkennen dan je wellicht zou denken… 

High end recruitment  

Recruitment op het niveau van Search Rebels is net zoals high end horeca een exclusieve servicegerichte dienstverlening. De vragen, wensen, behoeften en belangen van zowel de opdrachtgever als kandidaat staan voorop. Onze high end aanpak zorgt ervoor dat wij onze opdrachtgever, de organisatie en het team volledig kennen en begrijpen: wat speelt er, waar liggen de grootste uitdagingen of juist kansen en wat zouden de belangrijkste complementaire vaardigheden van een nieuwe collega moeten zijn? Middels een intensieve samenwerking gedurende het hele proces, waarin wij onze tanden vastbijten en niet meer loslaten tot de meest geschikte kandidaat is aangenomen, leveren wij een high end service zoals je die ontvangt in de beste restaurants van Nederland.  

De gast is koning?   

Tegelijkertijd nemen wij in de samenwerking met opdrachtgevers een gelijkwaardige positie in, waar net zoals in de horeca de uitspraak “de gast is koning” niet altijd meer geldt. Zo kijken wij soms kritisch naar de structuur van een organisatie of de manier waarop de opdrachtgever de sollicitatieprocedure uitvoert. Uiteraard blijven de behoeften en belangen van opdrachtgevers centraal staan maar durven wij ook ongevraagd advies te geven, juist ook als dit soms niet in ons voordeel ligt. Bij Search Rebels zien wij dit als een gelijkwaardige samenwerking, altijd een stap voor zijn, meedenken en daarbij soms een zetje geven in de goede richting. Zoals meer groente- dan vlees- en visgerechten serveren in een restaurant of een zwangere dame bij binnenkomst een extra kussentje aanbieden. 

Deze flexibiliteit, het ontzorgen en vooruitdenken uit zich in het recruitment vak vooral in het meewegen met opdrachtgever en kandidaat. Heeft de hiring manager een overvolle agenda en alleen goed bereikbaar in de avonduren? Geen probleem! Is het voor die ene top kandidaat alleen mogelijk om buiten werktijd het gesprek aan te gaan? Geen probleem! De gast, of in ons geval opdrachtgever/kandidaat, is vaak maar zeker niet altijd koning.  

De exclusieve kandidaat 

Tenslotte nog wat anders: hoe vaak overkomt het je dat jouw favoriete restaurant om de hoek al weken van tevoren volgeboekt blijkt te zijn? Exclusief uiteten wordt steeds meer een luxe, niet alleen door stijgende prijzen maar ook door lage personeelsbezetting en het aantal high end restaurants die onder deze omstandigheden overeind kunnen blijven staan.  

Maar waar zit hier de overeenkomst met recruitment? Want de recruitmentbureaus schieten juist als paddenstoelen uit de grond met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Bij Search Rebels bekijken wij dit principe vanuit de andere kant: die spot-on kandidaat is schaars, heeft vaak al een leuke uitdagende baan met uitstekende voorwaarden, gezellige collega’s en wordt daarnaast vaak benaderd. Dus waar, wanneer en hoe benader je die perfecte kandidaat? Hoe zorg je ervoor dat je deze kandidaat enthousiasmeert of in andere woorden: hoe zorg je dat jij wel een plekje weet te bemachtigen in jouw favoriete restaurant bij jou om de hoek?  

Het antwoord op deze vraag, onze high end recruitment aanpak, gelijkwaardige samenwerkingen en alles wat komt kijken in ons ‘type keuken’ lichten wij graag toe onder het genot van een kop koffie! Wij komen graag jouw kant op maar jij bent natuurlijk ook van harte welkom bij ons op kantoor in Tilburg. Al staan wij ook open voor een bezoekje aan jouw favoriete restaurant, mits ze goede exclusieve koffie serveren 😉  

Ps. Zie hier alvast een voorproefje van ‘onze keuken’ aan de Kloosterstraat 4b en maak kennis met onze consultants Lynn & Yara, wie weet tot snel! https://www.youtube.com/watch?v=zja7-u-bZ6E